Första halvåret med Swesif 2024

    Sommaren närmar sig med stormsteg. Kanske har du redan loggat ut och gått på semester, eller så ligger den framför dig. Oavsett vilket, kommer Swesif att ta ett kort uppehåll från evenemang under sommaren. Om du behöver komma i kontakt med oss finns vi dock tillgängliga både via LinkedIn och e-post precis som vanligt.

    Det har varit ett händelserikt första halvår för Swesif. Under våren har vi arrangerat tio evenemang där vi fått träffa både redan kända och nya ansikten. Ett varmt välkomnande till dig som är ny medlem eller deltog i något av våra evenemang för första gången. Vi har infört två nya eventformat: Medlemsperspektiv, där ni medlemmar fått chansen att berätta mer om ert arbete inom ett specifikt tema. Denna termin har vi fått höra om hur ni arbetar med SFDR. Vi har även hållit vårt första Rundabordssamtal med temat: Ensam hållbarhetsansvarig. Mer om detta kommer ni snart få läsa. Utöver detta har vi berört teman som CSRD, hållbara investeringar inom fastigheter, finansiell tillsyn som blir allt grönare, oväntade könsskillnader för väldigt unga sparare, och slutligen på årets sommarmingel en kort summering av utfallet efter EU-valet ur ett klimatperspektiv.

    Under mars höll vi den årliga stämman, där styrelsen bland annat presenterade ett förslag på uppdaterade stadgar. Dessa röstades igenom under extrastämman den 5 juni. För dig som inte hade möjlighet att delta vid dessa tillfällen och är nyfiken på att läsa mer om det, finns en sammanfattning och motivering att ta del av.

    I april hade vi glädjen att meddela att en av Swesifs styrelsemedlemmar, Cecilia Cisana, valdes in i Eurosifs styrelse i samband med Eurosifs årsstämma och generalförsamling. Vi ser fram emot rapporter från Bryssel och återkommer med mer information om samarbetet efter sommaren.

    Under juni stod våra norska grannar värd för årets NordicSIF-konferens i Oslo. Tre av våra styrelseledamöter deltog på plats. För dig som är intresserad av att läsa mer om konferensens händelser och diskussioner finns en detaljerad sammanfattning tillgänglig.

    Till hösten fortsätter seminarierna och redan nu kan du spara några datum under ”Kommande evenemang”. Kalendern kommer fyllas på efter sommaren med ytterligare intressanta teman och format.

    Swesifs styrelseordförande Jennie Ahrén delar med sig av sina tankar inför hösten:

    ”Jag ser fram emot att fortsätta vår resa med Swesif och utveckla vår plattform för hållbara investeringar. Hösten kommer att erbjuda många spännande evenemang och nya möjligheter för våra medlemmar att nätverka och lära av varandra.”

    Ta hand om er i sommar!

    Med vänliga hälsningar,
    Swesifs styrelse

    Previous articleSommarmingel 2024