Oljeavvecklingsförespråkare ifrågasätter AP7

AP7 har stått emot alltmer högljudd kritik i lokala medier angående sina innehav relaterade till olja och gas, särskilt ett köp av Saudi Aramcos aktier värda 47,5 miljoner dollar. Den sociala medieplattformen We Don’t Have Time (WDHT) utfärdade en ”klimatvarning” till AP7 och uppmanade till en konsumentbojkott om fonden fortsatte med sina 3 miljarder dollar i fossila bränsleinnehav. Efter Johan Floréns, Chief ESG and Communication Officer, inledande diskussion om ämnet med NordSIP som publicerades den 18 januari, satte han sig ner med WDHT:s grundare Ingmar Rentzhog för en ytterligare timmes debatt, vars inspelning släpptes den 5 februari 2024 och sammanfattas av NordSIP.

Läs hela artikeln på engelska här

Previous articleSvenska banker avviker från nettomål för nollutsläpp
Next articleEU-plattformen publicerar kompendium över marknadspraxis