CDP efterlyser transparenta övergångsplaner

Den globala icke-vinstdrivande plattformen CDP anses ha världens största miljödatabas. De poäng som organisationen årligen sammanställer används i stor utsträckning för att driva investerings- och upphandlingsbeslut mot en koldioxidfri, hållbar och motståndskraftig ekonomi. Den 3 mars släppte CDP sin senaste rapport, ”Are companies being transparent about their transition”. Enligt analysen är företag fortfarande inte på rätt väg i sina klimatomställningsplaner, vilket underminerar flödet av netto-nolllöften som man kom överens om i samband med COP26.

”En tredjedel av de organisationer som redovisar genom CDP rapporterade att de utvecklar en övergångsplan för låga koldioxidutsläpp”, kommenterar Nicolette Bartlett, CDP:s Chief Impact Officer. ”Detta matchar inte aptiten från investerare, kunder, anställda och regeringar som trycker på för mer granskning sedan COP26. Kritiskt sett måste dessa planer också utvärderas för att säkerställa att de uppfyller intressenternas förväntningar och faktiskt levererar mot klimatbehov”, tillägger hon.

Läs vidare här

 

Previous articleEU ett steg närmare en social taxonomi
Next articleEU:s regeringar godkänner koldioxidskatt