Danmark fokuserar på koldioxidskatt och grönt flyg

Under sitt nyårstal tillkännagav Danmarks premiärminister, Mette Frederiksen, en ny skatt på koldioxidutsläpp och en plan för att säkerställa att grönt flyg blir verklighet i Danmark till år 2030.

Enligt henne är utgångspunkten för Danmark enkel. ”Den danska principen att de bredaste axlarna ska bära mest måste också gälla i den gröna omställningen: Om du släpper ut koldioxid – då ska du betala”, argumenterade hon.

Det andra gröna fokuspunkten i premiärministerns tal var flyget. ”Att resa är att leva, och det är därför vi flyger. Men det är samtidigt skadligt för vårt klimat. Tänk om Danmark kunde hjälpa till att lösa det problemet. Vi måste göra det grönt att flyga”, sa Fredricksen.

Läs vidare (på engelska) här.

 

Previous articleNytt år, ny kontrovers om taxonomin
Next articleNordiska reglerare tar sig an grönmålning under 2022