Investor Brief för återvunnen råvara – kunskap för hållbara investeringar

Den 24 november arrangerade Swesif tillsammans med Mistra ett webbinarium kring Mistras lansering av sin ”Investor Brief för återvunnen råvara – kunskap för hållbara investeringar”. Genom att se de unika egenskaperna hos ett återvunnet material samt förbättra och skala upp dagens återvinningstekniker kan värdefulla resurser hållas kvar inom ekonomin. En ökad resurseffektivitet och ett minskat uttag av jungfrulig råvara går dessutom ofta hand i hand med minskade utsläpp av växthusgaser och minskad påverkan på biologisk mångfald. Vad bör investerare som vill vara med i övergången till en cirkulär ekonomi tänka på när det gäller återvinning och återvunnen råvara? Rapporten, vars syfte är att stödja hållbara investeringar, presenterades av Evalena Blomqvist, tidigare programchef Mistra Closing the Loop, Senior Forskare RISE.

Efter Evalenas presentation följde en paneldiskussion med representanter från olika delar av samhället, Henrik Sundström (Hållbarhetschef Electrolux), Patrik Lundström (VD Renewcell), Gunvor G Ericson (Statssekreterare hos miljö- och klimatminister Isabella Lövin) och Pia Irell (Impact Partner Trill Impact), vilket gav många intressanta perspektiv. Ta del av dessa samt Evalenas presentation genom att titta på filmen.

Previous articleSwesifs medlemsundersökning och dess utfall
Next articleDen blå tråden – kapitalförvaltning och den globala vattenkrisen