9 JUNI: Mistra Financial Systems – Hur forskning kan bidra till ansvarsfulla investeringar

Mistra Financial Systems – Välkommen till ett frukostseminarium om hur forskningen kan bidra till ansvarsfulla investeringar

Hur kan finansiella marknader och aktörer kan bidra till en hållbar samhällsutveckling? Mistra Financial Systems (MFS) är ett nytt Mistra-finansierat forskningsprogram som har utvecklats med just den frågeställningen som utgångspunkt.

Genom totalt 30 forskningsprojekt, indelade i 5 olika programområden och med drygt 50 forskare ombord, kommer MFS att undersöka både möjligheter och barriärer för finansmarknaden att verka för omställningen till en hållbar ekonomi. Programmet kommer att publicera vetenskapliga artiklar, utveckla nya verktyg, makroekonomiska modeller och databaser. MFS för också en dialog med finansiella aktörer och andra intressentgrupper för att forskningen skall fungera som ett viktigt bidrag till konkreta förändringar.

Det här seminariet arrangeras för Swesifs medlemmar i MFS startskede. Du kommer att få träffa Emanuele Campiglio från Vienna University of Economics and Business som leder MFS arbete med att utveckla makroekonomiska modeller som, tex, kan användas för att stress-testa portföljer utifrån olika klimatscenarier. Gustav Martinsson kommer att presentera Swedish House of Finances forskning om konsumenters möjligheter att göra genomtänkta val och tillgängligheten till kapital för nya innovationer. Du kommer också att få träffa Hans Lööf från KTH som kommer att berätta om en påbörjad studie tillsammans med UNEP Inquiry om fintech. Andreas Hoepner från Henley Business School kommer också medverka för att presentera MFS arbete med att utveckla praktiska verktyg som, exempelvis, syftar till att mäta effektiviteten av bolagsdialoger. Bo Becker, MFS Program Director och Professor i finansiell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm inleder. Johan Florén, Swesifs ordförande, kommer att moderera diskussionen med temat: Hur kan forskningen bidra till ansvarsfulla investeringar, och hur kan forskning och näringsliv samverka?

Efter seminariet finns det möjlighet att träffa MFS-forskarna och ställa ytterligare frågor.

Tid: Torsdag den 9 juni kl 09.00 – 11.00. Frukost serveras från kl 08.30.
Plats: Swedish House of Finance, Drottninggatan 98, Stockholm
Anmälan: Vänligen anmäl dig genom att fylla i formuläret nedan. Observera att mötet endast är öppet för Swesif-medlemmar och forskare hos Mistra Financial Systems. Anmäl dig senast den 7 juni.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Observera att mötet endast är öppet för Swesif-medlemmar och forskare hos Mistra Financial Systems.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article10 MAJ: Det våras för hållbarhetsrankning av fonder
Next articleSwesif tipsar – Hållbara seminarier i Almedalen du inte vill missa