10 MAJ: Det våras för hållbarhetsrankning av fonder

En av vårens stora händelser på fondmarknaden var Morningstars nya hållbarhetsrankning. De välbekanta stjärnorna fick sällskap av jordglober och fondspararen fick ett nytt verktyg i jakten på hållbara placeringar. För ett par år sedan kom Söderberg & Partners hållbarhetsgranskning på pensionssidan och i detta nu rullar Svanen igång sitt arbete med en miljömärkning av fonder. Vid sidan av dessa finns branschens eget initiativ, Hållbarhetsprofilen, som är en standardiserad självdeklaration utvecklad av Swesif. Familjen växer och fondbranschen både hissar och dissar. Många funderar på hur marknaden kommer att påverkas i stort.

Välkommen till ett seminarium som både ger dig koll på läget och en möjlighet att diskutera och ställa frågor. Swesif bjuder in tre aktörer för att informera om sina respektive initiativ – vad är bakgrunden och vad skiljer modellerna åt? Andra halvan av seminariet ägnas åt en paneldiskussion, där även Fondbolagens förening deltar, samt en längre frågestund.

Du får träffa George Sallfeldt, vd Morningstar Sverige; Kajsa Brundin, chef för produktanalyser och hållbarhet på Söderberg & Partners; Ragnar Unge, vd Svanen; samt Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening. Swesifs ordförande Johan Florén inleder och Ulrika Hasselgren, vd ISS-Ethix, modererar panelen.

TID OCH PLATS: Mötet äger rum tisdagen den 10 maj kl 15.00-17.00 i Hallvarsson och Halvarssons lokaler på Sveavägen 20 i Stockholm.

ANMÄLAN:  Vänligen anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan vill vi ha senast fredagen den 6 maj. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika.
Obs: Mötet är endast öppet för Swesif-medlemmar.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Obs: Mötet är endast öppet för Swesif-medlemmar.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Previous article19 MAJ: Swesifs årsstämma 2016
Next article9 JUNI: Mistra Financial Systems – Hur forskning kan bidra till ansvarsfulla investeringar