Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Hur redovisar, värderar och hanterar vi våra klimatrisker?

21 februari 2019 @ 08:30 - 10:45 CET

Klimatutmaningen har blivit alltmer påtaglig och tiden som vi har på oss att undvika långtgående – för att inte säga katastrofala – negativa konsekvenser på såväl människor, samhällen, ekonomier och miljö blir allt mer knapp. På bolagsnivå innebär klimatutmaningen i många fall fundamentala affärsrisker samtidigt som dess lösning öppnar upp för nya affärsmöjligheter.

En förutsättning för att vi ska lyckas med omställningen är att både finansiella aktörer och bolag redovisar, värderar och hanterar sina klimatrisker och möjligheter.

SwesifNMC och WWF välkomnar sina medlemmar och partners till ett seminarium där vi kommer att diskutera var finansiella aktörer och bolag befinner sig idag i detta avseende – inte minst i relation till Task Force on Climate-Related Financial Disclosures (TCFD) rekommendationer – samt hur vägen framåt ser ut.

Magnus Emfel, senior rådgivare finans hos WWF, modererar och inleder seminariet med att presentera TCFD):s rekommendationer om finansiella företags rapportering av klimatrisker samt verktyg som finns att tillgå för att identifiera och värdera sina klimatrisker.

Hanna Setterberg, forskare vid Stockholms Handelshögskolan, talar därefter om hur klimat och hållbarhet kan och bör integreras i dialogen mellan finansiella aktörer och bolag. Hanna kommer också att ge sin syn på hur detta kan komma att påverka bolag och portföljer i termer av till exempel förändrade värderingar och kapitalkostnader.

Efter en kaffepaus fortsätter vi med en stafett och efterföljande panel som borrar djupare i ämnet för dagen och där följande personer beskriver hur deras organisationer arbetar med frågan:

  • Thomas Hörnfeldt, Vice President Sustainability and Public Affairs, SSAB
  • Christina Olivecrona, Senior Analyst, AP2
  • Therese Rosén, Senior Riskexpert på avdelningen Kredit- och operativa risker, Finansinspektionen
  • Fredrik Ljungdahl, Expert på hållbarhetsrapportering och värdering och hantering av hållbarhetsrisker, PwC

Vi avslutar seminariet med tid för frågor och inspel från deltagarna.

Välkommen!

Tid och plats: Mötet äger rum torsdagen den 21 februari kl. 08.30-10.45 hos Hallvarsson & Halvarsson på Sveavägen 20 i Stockholm. Swesif/NMC bjuder på fika.

Deltagare: Seminariet är endast öppet för Swesifs och NMCs medlemmar samt WWF:s partners.

Webbsändning: Mötet sänds via webben för de som inte kan vara med på plats. Länken till webbsändningen skickas ut två vardagar innan seminariet.

Anmälan: Vänligen anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Seminariet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är tisdag 19 februari. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller. NMC:s medlemmar och WWF:s partners anmäler sig via NMC:s kanal här.
Obs: Platserna för på plats-deltagande är slut, men det går fortfarande bra att anmäla sig via webben.

Anmälan

Detaljer

Datum:
21 februari 2019
Tid:
08:30 - 10:45 CET
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,
Webbplats:
https://www.eventbrite.com/e/hur-redovisar-varderar-och-hanterar-vi-vara-klimatrisker-registrering-53296957635

Plats

Hallvarsson & Halvarsson
Sveavägen 20
Stockholm, Sverige
+ Google Map