Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Floran av märkningar och certifieringar växer – hur ska de användas och vad är nyttan?

11 september 2017 @ 15:30 - 17:00 CEST

Det blir allt vanligare med märkningar av hållbara fonder och nu lanseras också olika certifieringar för såväl kapitalförvaltare som för enskilda fonder. Samtidigt tittar Finansinspektionen på om och hur de ska agera. Branschen har sitt egna initiativ, Hållbarhetsprofilen, som är en standardiserad självdeklaration utvecklad av Swesif. Familjen växer och finansbranschen både hissar och dissar. Utvecklingen går snabbt, och många funderar på hur marknaden kommer att påverkas i stort.

Välkommen till ett seminarium som både ger dig koll på läget och en möjlighet att diskutera och ställa frågor. Swesif bjuder in många aktörer för att informera om sina respektive initiativ. Vad är bakgrunden och vad skiljer modellerna åt? Och framförallt – vad är nyttan!? Andra halvan av seminariet ägnas åt en paneldiskussion samt en frågestund.

På mötet får du träffa representanter från Finansinspektionen; George Sallfeldt, vd Morningstar Sverige; Emelie Norling, Chef för ESG-analys på ISS-Ethix/Climetrics; Per Sandell, affärsområdeschef Fonder, Svanen samt Kjell Ahlberg, Ordförande Responsible Investors Alliance Sweden.

Johanna Sundberg, finansinspektör på Finansinspektionen, inleder med att ge myndighetens syn på områdets utveckling, och Fredrik Nordström, vd Fondbolagens förening, modererar panelen. Seminariet avslutas med att Joakim Sandberg, forskare inom hållbar finans på Göteborgs universitet, sammanfattar och reflekterar över dagens presentationer och diskussioner utifrån ett forskningsperspektiv.

TID OCH PLATS: Mötet äger rum måndagen den 11 september kl. 15.30-17.00 i Hallvarsson och Halvarssons lokaler på Sveavägen 20 i Stockholm. Fika och registrering från kl. 15.00.

ANMÄLAN: Vänligen anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan vill vi ha senast torsdagen den 7 september. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika från kl. 15.00. Obs: Mötet är endast öppet för Swesif-medlemmar.

Anmälan

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

Obs: Mötet är endast öppet för Swesif-medlemmar.

Välkommen!

Detaljer

Datum:
11 september 2017
Tid:
15:30 - 17:00 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Hallvarsson & Halvarsson
Sveavägen 20
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Registration is closed for this event.