Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

3 feb: Koldioxidtunga branscher och bolag – hur kan TPI stödja investerare?

3 februari 2020 @ 15:00 - 16:30 CET

Koldioxidtunga branscher och bolag – hur kan TPI stödja investerare?

Investerarinitiativet Transition Pathway Initiative (TPI) bildades 2017 för att ge investerare bättre kunskap om hur bolag i koldioxidtunga branscher (såväl i produktions- som användarledet) arbetar med övergången till ett lågfossilt samhälle och om deras ambitioner är i linje med 2-gradersmålet. Analysen av bolag, i dagsläget över 330, tillhandahålls gratis på TPIs webbsida (https://www.transitionpathwayinitiative.org/) och användas bland annat av påverkansinitiativet CA100+ .

Vilka frågor ger analysen svar på? Vilka sektorer och bolag analyseras? Hur ser metodologin ut som utvecklats av London School of Economics? Hur används informationen av investerare?

Dessa och många andra frågor kommer att besvaras av Nadine Viel Lamare som leder initiativet. Hon kommer även kort redogöra för slutsatserna i TPIs senaste rapport, som täcker sektorerna aluminium, cement, papper, stål och kemikalier, som släpps samma dag. På seminariet deltar även AP4 och AP7 och berättar om varför de valt att stödja initiativet.

Datum och tid: Måndag 3 februari 2020 kl 15.00-16.30.

Plats: Hallvarsson & Halvarsson, Sveavägen 20, Stockholm.

Anmälan: Anmälan görs via formuläret nedan.

Detaljer

Datum:
3 februari 2020
Tid:
15:00 - 16:30 CET
Evenemang Kategori:

Plats

Hallvarsson & Halvarsson
Sveavägen 20
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Registration is closed for this event.