Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

29 april: Vatten – finansiella risker kopplade till FN:s sjätte hållbarhetsmål

29 april 2019 @ 08:30 - 09:45 CEST

Vattenrelaterade kriser klassas, av bland andra World Economic Forum, som en av de största riskerna för den globala ekonomin. Vikten av att förstå vattenrisker, dess implikationer för långsiktiga investeringsbeslut och de möjligheter som ett proaktivt engagemang kan skapa är tydlig.

Vatten är en nyckelkomponent längs hela värdekedjan i många branscher och utgör en finansiellt materiell aspekt för investerare. Vi ser idag ett växande intresse hos investerare att förstå vilka strategier och verktyg som finns för att på ett proaktivt sätt identifiera och hantera materiella vattenrisker.

Swesif bjuder därför, tillsammans med SIWI och CDP, in till ett frukostseminarium för att gemensamt identifiera behov och prioriteringar för att bättre kunna adressera vattenrisker som ett led i att möjliggöra mer hållbara investeringsbeslut.

Seminariet är en uppföljning på Swesifs seminarieserie om vatten från 2017. Vi inleder med en kort återblick på hur arbetet med vattenrisker utvecklats sedan dess följt av en interaktiv diskussion där vi tillsammans identifierar behov och prioriteringar.

Det huvudsakliga syftet är att mer konkret undersöka hur Swesif skulle kunna samarbeta med SIWI och CDP för att bistå sina medlemmar på området.

Seminariet är också en möjlighet för Swesifs medlemmar att ge medskick inför ett europeiskt investerarforum som CDP arrangerar tillsammans med OECD och SEB i Skottland 11-14 maj på temat ”How can the power of private finance be harnessed to improve water security?

Under seminariet möter ni:

  • Josephine Gustafsson, Program Manager, SIWI, som pratar om vattenrisker och exempel på hur olika sorters risker kan bemötas.
  • Torun Reinhammar, Senior Account Manager, CDP, som summerar viktiga punkter från årets vattenrapport från CDP.

Mötet modereras av Cecilia Repinski, verkställande direktör på Stockholm Green Digital Finance och styrelseledamot i Swesif

Varmt välkomna!

Tid och plats: 29 april kl. 08.30-09.45 hos Halvarsson & Hallvarsson, Sveavägen 20 i Stockholm. Lättare frukost serveras från kl. 08.00.

Deltagare: Seminariet är endast öppet för Swesifs medlemmar.

Anmälan: Seminariet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är torsdag den 25 april. Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Detaljer

Datum:
29 april 2019
Tid:
08:30 - 09:45 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,

Plats

Hallvarsson & Halvarsson
Sveavägen 20
Stockholm, Sverige
+ Google Map

Registration is closed for this event.