Styrelseordförande Jennie Ahrén blickar mot 2024

För Swesif har aktivitetsnivån varit hög under 2023. Vi har anordnat åtta seminarier, fyra webbinarier och dessutom arrangerat ett storstilat 20-årsjubileum tillsammans med er medlemmar. För att ta reda på vad det nya året kan ha att erbjuda har vi ställt tre frågor till styrelseordförande Jennie Ahrén.

För 2024, vilka är de viktigaste evenemangen som Swesif kommer att organisera/delta i? Finns det något särskilt du ser fram emot?

I år har vi lagt mycket tid på att skapa struktur och förbättra förutsättningarna för styrelsens arbete. Detta för att möjliggöra en mer långsiktig planering och se till att Swesif fortsätter vara ett relevant forum för hållbara investeringar. Jag ser mycket fram emot alla spännande samarbeten, det gäller såväl för våra nordiska kollegor som för andra SIF:ar inom EU och bortom. Det ska också bli roligt att fortsätta vårt samarbete med forskare och skapa evidensbaserat innehåll utifrån aktuella teman. Vi håller givetvis blicken på den viktiga klimatfrågan, och planerar att engagera oss inför COP29 i Baku, Azerbaijan.

Vilka är de viktigaste frågorna och trenderna för hållbara investeringar som era medlemmar kommer att fokusera på under 2024?

Jag tror att vi kommer att se ett fortsatt fokus på regelverk och utvecklingen av en rad relevanta förkortningar, som SFDR, CSRD, TNFD, CS-tripleD, & PAI – för att nämna några centrala aktörer.

Om det fanns något du kunde önska år 2024, ur ett hållbart investeringsperspektiv, vad skulle det vara?

Oj, jag har en lång önskelista – men jag önskar framför allt att vi kan samla all den positiva kraft som finns bakom det hållbara kapitalet till att åstadkomma förändring på riktigt.

Previous articleSeminarium – Back from COP28
Next articleSwesifs årsresumé 2023