Swesif Hållbarhetsprofilen effektiviseras

Bakgrund
Vi har under året arbetat med att implementera funktionalitet i Swesif Hållbarhetsprofilen för att möjliggöra uppladdning genom Excel-mall. Detta för att fondbolag ska kunna ladda upp och underhålla flertalet profiler samtidigt. Excel-fil som inmatningsverktyg främjar även möjligheten för användare att använda data från externa källor. En Excel-fil kan innehålla ett obegränsat antal profiler. När Excel-mallen är klar kan den laddas upp på hållbarhetsprofilens hemsida och alla profiler sparas på samma gång. Detta innebär att fondbolag med ett stort antal profiler nu kan ladda upp och underhålla samtliga fonder på en och samma gång.

Mallar, användarguider och begreppsförklaringar
Ni klickar här för att komma till Swesifs hemsida för att få tag i ytterligare information, en HP-mall, en användarguide samt förklaringar av olika hållbarhetsbegrepp som stöd i era uppdateringar.

För fondbolag som efter uppdateringen redan fyllt i sina profiler
För er som redan har uppdaterat era fonder på hållbarhetsprofilens hemsida vill vi uppmärksamma er på att ni inte behöver göra det igen. Den information som är inmatad sedan tidigare är kvar, däremot är det möjligt att använda er av Excel-mallen inför nästa uppladdning.

Kontakt och ytterligare information
Om du har frågor avseende detta är du välkommen att kontakta någon av följande personer/organisationer:

Swesif hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Den rättsliga grund som vår hantering av dina personuppgifter bygger på är det avtal som finns tecknat mellan Swesif och Digia. Digia är systemleverantör och ansvarar för Swesif Hållbarhetsprofilens tekniska drift och support till fondbolagen

Om Hållbarhetsprofilen
Hållbarhetsprofilen har tagits fram i syfte att förenkla för investerare att förstå fonders hållbarhetsprofil och att underlätta jämförelser mellan olika fonder. Hållbarhetsprofilen skall inte ses som ett juridiskt dokument och ska inte jämställas med, samt ersätter inte i någon del, den information som fondbolaget har skyldighet att lämna enligt lag och/eller förordning. Informationen i Hållbarhetsprofilen lämnas och presenteras av fondbolagen. Swesif tar inget ansvar för den information som lämnas i Hållbarhetsprofilen. Fondbolagen ansvarar till fullo för att informationen är korrekt, inte vilseledande och uppdateras minst en gång per år, samt att den inte motsäger annan information som fondbolaget lämnar.

Previous articleMedlemslunch – Integrering av mänskliga rättigheter i hållbar finansiering
Next articleBilder – Swesif 20 år i branschen!