Pressmeddelande: Swesif Årsstämma – Swesif välkomnar fem nya ledamöter till styrelsen

Swesif, Sveriges forum för hållbara investeringar, höll årsstämma den 29 mars. Swesifs ordförande, Susanne Bolin Gärtner sammanfattade det gångna året. Därefter meddelade Bolin Gärtner att hon avgår som styrelseordförande för Swesif för att fortsättningsvis fokusera på Eurosif, där hon under slutet av 2022 blev invald i styrelsen. Jennie Ahrén valdes till ny styrelseordförande.

Årsstämman summerade ett aktivt och framgångsrikt verksamhetsår med bland annat fler viktiga projekt däribland Hållbarhetsprofilen och Eurosif. Dessutom stod Swesif värd för sju digitala och tre fysiska seminarier*.

Swesifs nya ledamöter är Alexandra Frenander, Folksam; Allan Emanuelsson, Danske Bank; Edson Fonseca, Schroders; Per Josephson, Harvest Advokatbyrå och Victoria Lidén, Storebrand. De jobbar alla med hållbara investeringar och finanser i olika delar av finansbranschen och bidrar med kompetens som stärker och kompletterar styrelsen. Följande ledamöter sitter i styrelsen sedan tidigare: Anette Carmelius, Öhman Fonder; Cecilia Cisana, Sustainalytics; Jennie Ahrén, Tundra Fonder och Lingyi Lu, Söderberg & Parters.

Nya styrelseordförande Jennie Ahrén:

”Jag ser fram emot att utveckla styrelsens arbete och skapa en gemensam vision tillsammans med nya styrelsen som har bred och stark kompetens. I år firar Swesif 20 år som förening vilket innebär en lång tradition av kunskap och erfarenhet som vi vill bygga vidare på. Samtidigt behöver vi vara uppmärksamma på vår nutid, med de omfattande förändringar som finanssektorn går igenom, för att anpassa oss och fortsätta vara relevanta för våra medlemmar”.

Fyra ledamöter lämnade styrelsen efter årsstämman och Swesif vill ge de ledamöter som lämnar ett stort tack för deras fina insatser: Anna Strömberg, Carnegie Fonder; Peter Sandahl, Nordea; Lill Larås Lindgren, AP3. Rebecka Elkert och Fredrik von Platen lämnade styrelsen under 2022. Två av valberedningens medlemmar lämnar också sina uppdrag och vi vill även rikta ett varmt tack till Gunnela Hahn, Nordea och Anette Andersson, SEB. Nya valberedningen består av; Anna Strömberg, Carnegie Fonder; Fredric Nyström, AP3 och Kristofer Dreiman, Länsförsäkringar.

För ytterligare information kontakta:

Kansliet: swesif@swesif.org eller 0709 99 39 66
Jennie Ahrén, ordförande: 0705 28 26 58

Om Swesif:

Swesif, Sveriges forum för hållbara investeringar, är ett intresseforum som syftar till att sprida, driva och höja kunskap om investeringar för en hållbar utveckling. Våra medlemmar är främst kapitalägare och kapitalförvaltare. Vi erbjuder även ett associerat medlemskap för aktörer som i sin verksamhet främjar Swesifs syfte. Swesif erbjuder medlemmar nätverk och mötesplatser som möjliggör samverkan i hållbarhetsfrågor, möjlighet att engagera sig i forumets forsknings- och utvecklingsprojekt, löpande informationsspridning och sammanställningar om investeringar för en hållbar utveckling.

* Seminarier genomförda under året 2022

o Webbinarium – Klimatåtaganden – Hur når vi målen?
o Webbinarium – Antimicrobial Resistance (AMR) – Investors’ Role in Curbing the Silent Pandemic
o 23 mars, 2022 – Årsstämma
o Webbinarium – Hållbar Ränte- och Kreditförvaltning – Projektredovisning
o Webbinarium – Tema Reglering – Del 1 med Fokus på Fondbolagen
o Webbinarium – Tema ”S:et” i ESG – Del 1: Vapen i hållbara portföljer?
o Medlemsträff & mingel med styrelserepresentanter inklusive ordförande
o Seminarium samordnat med PRI – Notes from COP27 – Moving on to a Just Transition
o Webbinarium – Hälsovårdsinvesteringar efter Covid-19
o Webbinarium – Eurosif Membership
o Julmingel med Dr Ellen Quigley

Previous articleMedlemslunch – Klimatrisker i finansiella portföljer med Richard Busellato
Next articleFinansiering av utbyggnaden av fossila bränslen