Intryck från Stockholm +50

I juni 1972 samlade FN:s konferens om mänsklig miljö representanter för 113 länder i Stockholm för att på denna sin första miljökonferens upprätta (26) principer, (109) rekommendationer, multilaterala institutioner och finansiering för att ta itu med miljöfrågor.

Femtio år senare träffas representanter från hela världen den 2:a och 3:e juni i den svenska huvudstaden för att vid FN:s högnivåkonferens Stockholm +50, gemensamt arrangerad av Sverige och Kenya, markera årsdagen av mötet 1972.

”Världens länder har gjort många löften och åtaganden, men genomförandet lämnar en del övrigt att önska. Mer behöver göras snabbare om vi ska vända trenden, och därför är det viktigt att världen samlas och diskuterar vägen framåt, säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

Inför Stockholm +50-konferensen pågår även flera officiella och inofficiella sidoevent, vilket har gett möjlighet till mer fokuserade initiativ för att rida på den våg som skapades inför huvudeventet.

Läs vidare på engelska här.

Previous articleTema S i ESG – Del 1: Vapen i hållbara portföljer?
Next articleEuropeiska myndigheter försöker klargöra SFDR