IIGCC belyser dolda vinkeln för PE

Institutional Investors Group on Climate Change (IIGCC) lanserade den 2 februari en ny omfattande vägledning för att hjälpa private equity på vägen mot klimatneutralitet. Genom att lägga till denna komponent till Net Zero Investment Framework (NZIF) omfattas initiativet av fem tillgångsklasser: börsnoterade aktier och företagsobligationer, statsobligationer, fastigheter och nu private equity. Förutom att tillhandahålla en plan för hur private equity bolag kan göra och implementera klimatåtaganden, tillåter den nya komponenten PE-bolagens investerare att införliva PE i sina sk netto-noll-strategier för portföljer av flera tillgångsklasser.

”Detta är ett viktigt steg för att föra privata marknader – en ständigt växande och inflytelserik del av finansmarknaderna – i linje med publika marknader”, kommenterar Stephanie Pfeifer, VD, IIGCC. ”När det kommer till netto-noll är private equity för närvarande en blind fläck för institutionella investerare. Vi ser fram emot att se hur många PE-bolag som antar och gör en plan för att implementera klimatåtaganden”, tillägger hon.

Läs vidare (på engelska) här.

Previous articleDags att sluta könsgapet inom investeringar
Next articleJämställdhet: mätbar men svåruppnåelig