IcelandSIF – Island etablerar verksamhet inom hållbara finanser!

IcelandSIF är Islands nya forum för hållbara investeringar. Verksamheten vill främja och skapa debatt kring hållbara och ansvarsfulla investeringar. IcelandSIF etablerades 13 november i år och bland de 23 medlemmarna som fanns med vid grundandet av verksamheten återfinns bland annat 11 pensionsfonder, 4 banker och 3 försäkringsbolag.

Swesif har varit samtalspart under IcelandSIFs arbete och Kajsa Brundin från Swesifs styrelse gästade Reykjavik under hösten för att berätta om vår verksamhet och de erfarenheter som vi har.

Hrefna Ösp Sigfinnsdóttir från Landsbankinn är IcelandSIFs nya styrelseordförande och hon nämner att verksamheten kommer fungera som ett oberoende forum för diskussion och utbildning kring hållbara investeringar. Hemsidan för IcelandSIF är under utveckling.

Swesif välkomnar IcelandSIF och ser fram emot framtida utbyten mellan verksamheterna.

 

 

 

Previous articleSwesif tipsar: Gröna sparprodukter. Frukostseminarium 30/11
Next articleHållbarhetsprofilen går in i en ny fas