24 NOVEMBER: Medlemsmöte – Cirkulär ekonomi & Resurseffektiva affärsmodeller

CIRKULÄR EKONOMI – MÖJLIGHETER FÖR INVESTERARE 
I en cirkulär ekonomi förenas affärsnytta med resurseffektivitet, då materialflöden och affärsmodeller inte bygger på den dominerande linjära logiken utan liksom naturen utgår från ett kretsloppsperspektiv. Jamie Butterworth, tidigare VD för Ellen McArthur Foundation och numera vid riskkapitalbolaget Circularity Capital, berättar om hur cirkulär ekonomi kan generera finansiellt värde och hur det kan sporra innovation.
OBS – denna del av seminariet hålls på engelska.

RESURSEFFEKTIVA AFFÄRSMODELLER – STÄRKT KONKURRENSKRAFT  
Den globala befolkningsökningen och en växande medelklass ökar trycket på att hantera jordens resurser på ett nytt sätt. Näringslivet har alla förutsättningar att spela en nyckelroll i denna förändringsprocess. Genom att utveckla resurseffektiva och lönsamma affärsmodeller bidrar de till uthållig, hållbar tillväxt. IVA driver just nu ett projekt som syftar till att stimulera framväxten av nya resurseffektiva affärsmodeller. Projektledare Caroline Ankarcrona berättar mer om detta.

TID OCH PLATS: Mötet äger rum tisdagen den 24 november kl 15.00-17.00 i Hallvarsson och Halvarssons lokaler på Sveavägen 20 i Stockholm.

ANMÄLAN: Seminariet är kostnadsfritt. Vänligen anmäl dig genom att fylla i anmälningsformuläret nedan. Anmälan vill vi ha senast fredagen den 20 november. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. Vi bjuder på fika.

Obs: Mötet är endast öppet för Swesif-medlemmar.


[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Previous article1 DEC: Hur kan vi räkna på hållbarhet och ”verkligt värde”?
Next article8 DECEMBER: Välkommen på Swesifs medlemslunch!