25 AUGUSTI: Medlemsseminarium: 50 nyanser av blått – vatten som finansiell risk

Enligt OECD:s prognoser beräknas den globala efterfrågan på vatten öka med 55 % mellan 2000 och 2050. Parallellt med detta beräknas 40 % av den globala befolkningen 2050 bo i områden med svår vattenstress. Enligt The Global Risk Report 2015 från World Economic Forum skulle en framtida vattenkris få de mest skadliga konsekvenserna av alla de risker man rankat i undersökningen. Företag och investerare som kan förutse behoven och tillvarata möjligheterna i dessa utmaningar och risker är sannolikt också de som blir framtidens hållbara vinnare.

Swesif arrangerar tillsammans med Stockholm International Water Institute (SIWI) ett seminarium om vatten som finansiell risk och investerares olika möjligheter att använda vatten och vattendata som materiell information i investeringsanalyser.

Program

  1. Why water? Global trends and investor implications
    Xavier Leflaive, OECD & Dominic Waughray, WEF
  1. How to use water data in the investment analysis
    Lisa Beauvilain, Impax Asset Management
  2. Diskussion med presentatörer och publik, ledd av Johan Florén, ordförande Swesif

Seminariet hålls på engelska.

TID: Tisdag den 25 augusti, kl. 10.00 – 12.00. Kaffe och registrering från kl 9.30.

PLATS: So Stockholm, Jussi Björlings Allé 5, Kungsträdgården, Stockholm.

ANMÄLAN: Seminariet är kostnadsfritt och endast för Swesif-medlemmar. Antal platser är begränsade. Anmälan senast 20 augusti. Anmälan sker genom formuläret nedan.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Ojdå! Vi kunde inte hitta ditt formulär.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
Previous articlePressmeddelande: Hållbarhetsprofilen på Folksams fondplattform
Next article12 NOVEMBER: Invitation to Nordic SIF meeting in Stockholm