Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium: Finansiell tillsyn allt grönare – men stora hållbarhetsrisker kvarstår

13 mars @ 11:15 - 12:30 CET

Välkommen till ett lunchseminarium där WWF och Naturvårdsverket presenterar och diskuterar rapporten Sustainable Financial Regulations and Central Bank Activities (SUSREG) och Naturvårdsverkets redovisning av sitt regeringsuppdrag Finansmarknaderna, klimatet och miljön.

Flera centralbanker och tillsynsmyndigheter har gjort den finansiella regleringen och tillsynen mer hållbar, bland annat i Sverige. Men medan stort fokus läggs på att hantera klimatrisker är bredare hållbarhetsaspekter som biologisk mångfald och sociala frågor eftersatta, särskilt i större länders reglering. (SUSREG) visar att endast 18 procent av de undersökta centralbankerna gör tydliga framsteg med att integrera klimatrelaterade risker i sin penningpolitik och verksamhet. Samtidigt tar hela 68 procent av höginkomstländerna fortfarande inte tillräcklig hänsyn till klimat och miljö i sin banktillsyn.

Dagens talare:

Flemming Hedén, Naturvårdsverket

Flemming har mer än 25 års erfarenhet som hållbarhetsspecialist i ledande, rådgivande och offentliga miljöer. Det inkluderar genomförande av noggrann analys av värdekedjan för att optimera en organisations hållbarhetsprestanda; implementering av miljöledningssystem och hållbarhetsrapportering inom globala organisationer; och under de senaste 15 åren som hållbarhetsanalytiker och förändringsledare inom finansiering.

Magnus Emfel 

Magnus är ekonom och erfaren seniorrådgivare, managementkonsult och affärsanalytiker. Han har 15 års erfarenhet från den privata sektorn, åtta som egenföretagare och 15 inom civilsamhället. Han leder program för hållbar ekonomi och innovation i Europa, Kina, Indien och Östafrika. Med specialisering inom strategi för hållbar utveckling prioriterar han långsiktig värdeökning för intressenter. 

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
13 mars
Tid:
11:15 - 12:30 CET

Plats

KG10
Kungsgatan 8
Stockholm, 11143 Sverige
+ Google Map