Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Antibiotikaresistens: vilken roll kan finanssektorn spela i denna utveckling?

25 oktober @ 09:00 - 10:00 CEST

Välkommen till ett seminarium om antibiotikaresistens (AMR) – vad innebär AMR; och vilka risker medför det för samhället i stort och finanssektorn i synnerhet. Antibiotikaresistens uppstår när bakterier utvecklar motståndskraft mot antibiotika, ett allvarligt och växande folkhälsoproblem både i Sverige och globalt, enligt Folkhälsomyndigheten. Under denna timme diskuterar vi vilken roll finanssektorn kan spela i denna utveckling, och hur investerare kan bidra till att motverka problemet.

 

Dagens talare:

Dr. Emma Berntman leder samarbetsprojekt relaterade till antibiotikaresistens med fokus på snabbmatsrestauranger och veterinärmedicinföretag på stiftelsen FAIRR. Emma har lång erfarenhet av påverkansarbete inom ett brett spektrum av ESG-frågor. Dessutom har hon har en master i biomedicin och en doktorsexamen i immunologi från Lunds universitet.


 

Svårighetsgrad:

Svårighetsnivåerna för våra seminarier är endast avsedda som en vägledning för att hjälpa våra medlemmar att få en uppfattning om vilken nivå seminariet kommer att hålla. På så sätt kan du redan innan eventet avgöra om innehållet matchar dina förkunskaper och intressen. Oavsett nivå är du alltid varmt välkommen att delta på samtliga seminarier.

Vi återkommer om plats inom kort.

Detaljer

Datum:
25 oktober
Tid:
09:00 - 10:00 CEST
Evenemang Kategori: