Dags att ge feedback om ESRS

Den 9 juni publicerade EU-kommissionen det efterlängtade utkastet till en delegerad förordning som kompletterar det europeiska redovisningsdirektivet. Utkastet innehåller den första uppsättningen europeiska standarder för hållbarhetsrapportering (ESRS) som krävs enligt direktivet om hållbarhetsrapportering för företag (CSRD).

Den fyra veckors långa förhandlingsperioden inleddes omedelbart och tidsgränsen för att lämna in synpunkter sattes till den 7 juli. ”Kommissionen vill gärna höra era synpunkter”, uppmanar tjänstemännen och lovar att feedback kommer att beaktas innan initiativet färdigställs. Den här gången kanske det inte blir så svårt att få in synpunkter från berörda parter, för även om utkastet just har offentliggjorts har innehållet läckt ut i förväg och redan väckt starka reaktioner från experter på området.

Läs hela artikeln på engelska här

Previous articleWebbinarium: Swesif – Eurosif
Next articleFrån Eurosif – juni, juli