Swesif det kommande året – 2023

För Swesif var aktiviteten hög under 2022. och för att ta reda på vad det nya året har att erbjuda har vi ställt några frågor till styrelseordförande Susanne Bolin Gärtner.

För 2023, vilka är de viktigaste evenemangen som Swesif kommer att organisera/delta i? Finns det något särskilt du ser fram emot?

Susanne Bolin Gärtner, styrelseordförande, Swesif

Vi ser fram emot ett spännande år och planeringen är i full gång. Vi planerar för fler forskningsbaserade evenemang och fler fysiska möten där våra medlemmar kan mingla och nätverka, men också diskutera aktuella ämnen. Tematiskt kommer vi att lägga till ytterligare ett fokusområde; biologisk mångfald.

I februari kommer Swesif att lansera den nya versionen av Hållbarhetsprofilen med ett ordentligt release-mingel. Och senare, i september, är det dags att fira Swesifs 20-årsdag.

Vilka är de viktigaste frågorna och trenderna för hållbara investeringar som era medlemmar kommer att fokusera på under 2023?

Som tidigare nämnt har Swesif identifierat ett antal teman att fokusera på. Vi tror att några av förra årets teman fortfarande är relevanta för våra medlemmar, så vi kommer att fortsätta arbeta med klimatåtaganden, hållbar reglering och S inom ESG. I år kommer vi även att lägga till biologisk mångfald som ett tema.

Om det fanns något du kunde önska år 2023, ur ett hållbart investeringsperspektiv, vad skulle det vara?

Det korta svaret är naturligtvis fred. Låt oss hoppas att 2023 kommer att inleda en mer stabil geopolitisk era, vilket gör det möjligt för oss att fokusera på de långsiktiga strukturella problem som mänskligheten står inför.

Previous articleVon der Leyen tillkännager en industriell plan för Green Deal
Next articleBilder: Medlemslunch – Social Hållbarhet