Siffror ljuger inte, men GFANZ-medlemmar kanske gör det

Den 17 januari publicerade den icke-statliga forsknings- och kampanjorganisationen Reclaim Finance, med stöd av flera andra icke-statliga organisationer, en rapport med den oroande titeln Throwing Fuel on the Fire: GFANZ financing of fossil fuel expansion. Ännu mer oroande är dock de siffror som avslöjas i dokumentet. Författarna presenterar en mängd bevis för att finansinstituten, efter att ha åtagit sig att uppnå nettonoll genom att gå med i Glasgow Financial Alliance for Net Zero (GFANZ), har fortsatt att hälla hundratals miljarder dollar i de företag som utvecklar fossila bränslen.

Läs artikeln på engelska här

Previous articleWEF:s rapport om globala risker 2023 är tuff läsning
Next articleFinsif välkomnar nya styrelseledamöter