Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

28 maj: Välkomna till rapportsläpp om långsiktighet i investeringsanalysen!

28 maj 2019 @ 09:00 - 11:00 CEST

Den 28 maj finns det möjlighet att ta del av den rykande färska rapporten: ”Long-term perspectives in investment analysis”.  Ett forskningssamarbete mellan Stockholm Sustainable Finance Centre och Swesif. 

Frågan om långsiktighet i investeringsanalysen har aldrig varit mer aktuell. Parisavtalet, Agenda 2030, TCFD, HLEG – alla pekar på behovet av långsiktighet. Finansiella aktörers kortsiktighet målas ofta upp som ett hinder för att bolag ska kunna agera mer långsiktigt och i linje med de globala hållbarhetsmålen. Inspirerade av Aviva Investors globala studie ”Brave New World” har Stockholm Sustainable Finance Centre och Swesif genomfört en studie på den svenska marknaden, för att identifiera vilka barriärer för långsiktighet i investeringsanalysen som finns hos marknadens olika aktörer – säljsidan, köpsidan och bolagen på börsen.

I detta seminarium gästas vi av forskarna Hanna Setterberg och Emma Sjöström, som kommer att berätta om rapporten de just färdigställt: ”Long-term perspectives in investment analysis”. Alla deltagare får ett tryckt exemplar av rapporten.

Vi ser fram emot gemensam diskussion om detta aktuella tema!

Tid och plats: 28 maj kl. 09.00-11.00 hos Hallvarsson & Halvarsson, Sveavägen 20 i Stockholm. Lättare frukost serveras från kl. 08.00.

Deltagare: Seminariet är öppet för Swesifs medlemmar samt för de som har bidragit till rapporten.

Anmälan: Seminariet är kostnadsfritt. Sista anmälningsdag är torsdag den 24 maj. Antalet platser är begränsat så först till kvar gäller.

 

 

Detaljer

Datum:
28 maj 2019
Tid:
09:00 - 11:00 CEST
Evenemang Taggar:
, ,

Plats

Hallvarsson & Halvarsson
Sveavägen 20
Stockholm, Sverige
+ Google Map