Biologisk mångfald för investerare, var ska man börja?

Det har gått några månader sedan Kunming-Montreal Global Biodiversity Framework (GBF) officiellt antogs av 196 länder vid konferensen för konventionen om biologisk mångfald (COP15). Att översätta de stora målen och de vaga formuleringarna i GBF till konkreta åtgärder som är relevanta för olika marknadsaktörer tar dock tid och kräver särskilda insatser.

För investeringsvärlden är den nya rapporten som utarbetats gemensamt av FN:s miljöprograms finansinitiativ (UNEP FI), Principles for Responsible Investment (PRI) och Finance for Biodiversity (FfB) Foundation välkommen.  Författarna till rapporten försöker ge vägledning och råd särskilt för investerare som vill anpassa sin verksamhet till målen i GBF.

Läs hela artikeln på engelska

Previous articleSvenska aktiefonder är för varma
Next articleFrån Eurosif – mars, april