Susanne Bolin Gärtner ny styrelseledamot i Eurosif

Vi har glädjen att meddela att Swesifs styrelseordförande,  Susanne Bolin Gärtner, valdes in i Eurosifs styrelse den 9 december. Trots en imponerande lista av nominerade kandidater till positionen, vann hon valet överlägset.

Eurosif har letat efter en ny styrelseledamot sedan Laurène Chevenat, representant för franska SIF (FIR), meddelade tidigare i år att hon kommer att lämna styrelsen den 30 september. ”Vi söker en person som är engagerad i Eurosifs uppdrag, att främja hållbar utveckling på finansmarknaderna,” kommenterade Eurosifs VD Aleksandra Palinska (på engelska) i samband med att den officiella processen med att ersätta Chevenat påbörjades. Hon lade till att personen i fråga bör besitta ett starkt intresse och tillräckliga kunskaper om hållbar finansiering.

Utöver Gärtner var det tre andra SIF:ar som nominerade kandidater att ersätta Chevenat: finska FinSIF, franska FIR samt tyska FNG. Swesifs representant röstades fram i en process där samtliga Eurosifs medlemmar fått rangordna de fyra kandidaterna på forumets elektroniska plattform.

I sin nya roll kommer Gärtner att ansluta sig till en styrelse som leds av ordförande Will Oulton och består av representanter från Storbritannien (UKSIF), James Alexander; Italien (ItaSIF), Francesco Bicciato och Spanien (SpainSIF), Andrea González González.

”Det känns hedrande att få vara den första nordiska SIF-representanten i Eurosif styrelse,” kommenterar Gärtner. ”I min roll som styrelseordförande i Swesif har jag varit med och initierat att Swesif antagit en observatörsroll i Eurosif och efter rekommendation av Swesif-Eurosif arbetsgrupp som pågått under året, fattade styrelsen ett formellt beslut att bli fullvärdig medlem. Vi har även en aktiv dialog med de andra nordiska SIF:arna som bidragit till att FinSIF också gått med som fullvärdig medlem medan övriga är i observatörsroll. Jag ser framemot att bidra med det nordiska perspektivet till Eurosif och att våra medlemmar får del av information och även kan medverka i Eurosifs arbetsgrupper framgent.”

Previous articleUppdatering av COP15: Delegaterna går ut i protest
Next articleVill du engagera dig i styrelsearbete eller valberedningen?