Swesif tipsar: Jämställdhet och mångfald som förändringskraft. Frukostseminarium 1/2

Alecta bjuder tillsammans med Arabesque in till ett frukostseminarium om jämställdhet och mångfald som en av förändringskrafterna mot ett mer hållbart näringsliv och finansbransch.

Diskussionen kring mångfald och jämställdhet idag handlar om hur näringslivet säkrar den bästa kompetensen, men också om att skapa organisationer som har förmåga att hantera komplexitet och vara innovativa. Det har skett en långsamt positiv utveckling mot mer jämställda styrelser i svenska börsbolag, men vilka indikatorer för jämställdhet i bolagen säger något om utvecklingen framåt?

Barbara Krumsiek berättar om det arbete hon driver inom Arabesque där hon tittar på nya sätt att mäta och följa indikatorer för jämställdhet. Arabesque är en global kapitalförvaltare och hållbarhetsdataleverantör som utmärker sig genom sina kvantitativa modeller och machine learning.

Barbara har en bakgrund som VD och ordförande för Calvert i USA, pionjärer inom utvecklingen av ansvarsfulla investeringar och hon är medförfattare till FNs Womens Empowerment Principles. Idag forskar hon för Georgetown University om jämställdhet.

Seminariet hålls på engelska och är kostnadsfritt.

Datum och tid: Torsdagen den 1 februari kl. 08.30-09.45. Frukost kommer att finnas framdukat från kl. 08:00.

Plats:  Alectas lokaler på Regeringsgatan 107, 103 73 Stockholm

Anmälan: Ditt svar om deltagande skickas till carina.silberg@alecta.se senast måndag 29 januari. Begränsat antal platser.

Välkommen!

Previous articleSwesif bidrar till rapport kring ansvarsfulla investeringar!
Next articleSwesif tipsar: SIS startar arbetsgrupp för hållbara finanser!