Swesif tipsar: Sustainable Investment Training Course – Anmäl dig till pilotfasen!

Finansiella rådgivare och andra intresserade är nu välkomna att anmäla sig till pilotfasen av Sustainable Investment Training Course, en utbildning utvecklad av ett nätverk bestående av nio europeiska aktörer inom ansvarsfulla och hållbara investeringar, däribland Ethix SRI Advisors.

Sustainable Investment Training Course är en del av Europeiska kommissionens Leonardo da Vinci-program. Mer information om pilotfasen av utbildningen finns på hemsidan för Sustainable Investment Training Course.

Utbildningen är framtagen för att möjliggöra för finansiella rådgivare att erbjuda investeringsrådgivning som inkluderar miljömässiga och sociala standarder. Den ger kunskap om hållbara och ansvarsfulla investeringar (ofta benämnt sustainable and responsible investment (SRI)) och innefattar hur finansiella rådgivare praktiskt kan gå tillväga för att välja passande SRI produkter samt integrera hållbara och ansvarsfulla investeringar i rådgivningsprocessen gentemot kund.

Utbildningens inledande- respektive fördjupande del är webbaserade och tillgängliga online från 15 juni till 25 augusti 2015. Den avslutande delen, som fokuserar på den svenska och nordiska marknaden, kommer att hållas under en halvdag i Ethix SRI Advisors lokaler på Stureplan onsdagen den 26 augusti. Utbildningen, som tar 15-20 timmar, är kostnadsfri och kräver ingen förkunskap. De som redan besitter grundläggande kunskap kan med fördel gå direkt till den fördjupande delen.

Mer information: kontakta Anna Olsson på Ethix SRI advisors via mail: anna.olsson@ethix.se, eller på telefon: 076-5407003.

Anmälan: skicka ett mail med kontaktuppgifter till anna.olsson@ethix.se, alternativt via hemsidan. Sista anmälningsdag är den 15 juni, och antalet platser är begränsade.

Lifelong learning programme                                      ethix logga

Previous articlePressmeddelande: Hållbarhetsprofilen tar steget ut på den privata fondmarknaden
Next articlePressmeddelande: Hållbarhetsprofilen på Länsförsäkringars fondplattform